Profilvideo – firmapræsentation på video

Home/Præsentationsfilm/Profilvideo – firmapræsentation på video

Hvad er en profilvideo ?

En profil video er en bestemt genre inden for videoproduktion, som indeholder budskaber, mere end konkret salg – mange kalder det på dansk en “firmapræsentationsvideo”. De ting, der kendetegner profilvideo er typisk:

 1. Det er en kort video på 3-5 minutter, såsom en virksomhedspræsentation
 2. Den tegner en profil eller præsenterer en virksomhed eller en person
 3. Den handler som oftest mere om at formidle følelser og værdier, end om at konvertere til konkret salg i en webshop, som eksempelvis produktpræsentationer er mere egnede til.
 4. En videoprofil er derfor ofte også lidt længere og har mere fokus på historiefortællingen modsat reklamefilm, som er lidt mere “lige på og hårdt” med salget.

Klik her for at få et uforpligtende overslag på, hvad det vil koste at optage en video for dig

Derfor er en profilfilm en god forretning

Der findes 15-20 forskellige typer videoproduktion og profil- og præsentationsvideo er nok den af dem, der rammer den bedste balance mellem indsats og udbytte – kort sagt er profilvideo den mest kosteffektive videoproduktion af flere årsager.

En profil film er ofte længerevarende – for nogle i flere år – hvor eksempelvis en reklamefilm typisk er mere “her og nu” og brænder ud efter få dage eller uger på nettet
Til profil video kan vi ofte tage udgangspunkt i nogle produktionsskabeloner, så vi ikke skal opfinde alt fra bunden – det betyder at det er meget effektivt og hurtigt at producere en profil film, hvor eks. en serie af instruktionsfilm kan tage 5-10 gange så længe fordi alt skal bygges op fra grunden. Det betyder ikke at alle filmene er ens men blot at de ofte følger en skabelon for opbygning, ligesom et godt pop-hit i radioen, og derfor er lette at gå i gang med.
Da vi er blevet meget skeptiske (ja ligefrem irriterede) over traditionelle reklamefilm, får profil-film meget mere lov til at få vores tid – ofte fordi de er underholdende og ikke anmasende og i sidste ende giver det mere salg – omend lidt mere indirekte.
Vil du have et konkret tilbud eller oplæg på din videoproduktion, så sidder Anette klar på telefon 70 605 609 med lommeregneren eller send en email til os på kontakt@prosonas.dk !

Derfor vælger mange ProSonas til videoproduktion

Alle videoproduktionsselskaber har områder, hvor vi hver især har mest medvind og tingene bare går op i en højere enhed. For os, hos ProSonas, er det profilfilm, der for alvor tænder os.

Vi har høstet erfaringer fra produktion af corporate film og præsentationsfilm til en række af Danmarks største handels-, produktions- og servicevirksomheder samt en stribe offentlige institutioner – og faktisk blev vi i 2015 kåret til årets bedste på YouTube.

 • Vi har den nødvendige erfaring og professionelle tilgang til tingene
 • Vi holder de aftaler vi laver om pris, mængde, kvalitet og leveringstid
 • Vi forstår hvad der virker på nettet og kan målrettet hjælpe dig til at få størst udbytte
 • …. ja og så laver vi bare spitzenklasse billede- og lydkvalitet

Vores referenceliste og case-videoer kan ses på https://www.prosonas.dk/referencer

Her optager vi en profilfilm, som Danstoker skal bruge som virksomhedsprofil på deres hjemmeside.

Her optager vi en profilfilm, som Danstoker skal bruge som virksomhedsprofil på deres hjemmeside.

Hvad koster det at lave en præsentationsfilm af virksomhed?

En videoproduktion hos os, er timebaseret og modsat et parti ens skruetrækkere, er der ikke en fast pris på “en video”. Det afhænger af hvad vi skal lave, hvor meget vi skal filme, hvor længe det skal redigeres og også om vi i starten skal hjælpe med planlægning og slutte af med at hjælpe jer til at få distribueret videoen. Nogle vil også gerne have ekstra opgaver, såsom undertekstning eller versionering på flere sprog.

Når pakkepriserne har “fra-priser”, skyldes det, at jo større opgaven bliver, desto mere oplagt er det involvere flere personer – og så fordi det er dyrere at lave en profilering som videofilm på 8 minutte end en på eksempels 2, så vi skal lige kende dine behov lidt bedre før vi kan låse os fast på en pris.

Den lille pakke baseres typisk på én mand, der filmer og redigerer fra start til slut, men de større pakker måske har særskilt kameramand og lydmand, assistent, planlægger osv. afhængig af dine behov.

Hvis du kunne tænke dig at drøfte dit oplæg til en videoproduktion med os, så få den første times telefonkonsultation gratis her nu.

5 ideer til virksomhedsprofiler på video

En profilfilm – som man i øvrigt også omtaler på engelsk som “corporate video”, kan være en mægtig god investering og i nogle tilfælde har vi set ROI dokumenteret på over 5.000% (bla. ved Spies Rejser). Et par gode ideer til hvordan du kan bruge video til at profilere din virksomhed kunne være:

 • Visuel præsentation af firma (bygninger, personale, biler etc.)
 • Interview med direktøren
 • Præsentation af firmaets værdier og produkter
 • Overordnet sortimentpræsentation med salgschefen
 • Produktpræsentationer
 • Udtalelser fra kunder og personale

For de fleste handler profil videoer om branding og en visuel fortælling om virksomhedens ide, værdisæt og kompetencer og de fleste er rimeligt forudsigelige i omfang, da vi typisk filmer dem på én dag og redigerer på 2 dage.

Hvorfor er profil film så effektive på nettet?

Kort sagt fordi de ikke er anmasende og fyldt med salgsbudskaber – det reagerer vi nemlig, både som B2B og B2C ikke så godt på, på nettet.

Flere og flere firmaer ønsker at være tilstede på nettet med videopræsentation af firmaet, produkter, support osv. men oplever at “kulturen” på nettet kræver korte og præcise profilvideoer. I “gamle dage” kunne man slippe afsted med at lave en 20 minutter lang reklamefilm baseret på salgsgas, interviews, præsentationer fra direktøren, et kik på lageret, flotte dækbilleder af firmabilen osv. men den går bare ikke i dag.

Tålmodigheden fra seerne er der ikke og i forhold til søgemaskineoptering og online-brug, er det alt for langt. Seerne på nettet forventer små videoer om enkelte emner så de kan plukke netop dét, de ønsker. Derfor fokuserer vi på at kommunikere jeres værdier på den mest effektive måde!

Få et konkret tilbud fra Anette nu: Kontakt os på telefon 70 605 609 eller skriv til os på kontakt@prosonas.dk

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.