En instruktionsvideo er din levende brugsanvisning

Home/En instruktionsvideo er din levende brugsanvisning

Hvad er en instruktionsvideo?

En instruktionsvideo – eller på engelsk en såkaldt tutorial video – er et af det hurtigst voksende fænomener inden for online video på nettet. Dagligt søges der på – og ses – hundredtusindevis af videoer, der forklarer om et emne. En instruktions video er derfor i dag meget mere, end blot en en videofilmet udgave af din papirbaserede samlevejledning eller brugsanvisning som, hånden på hjertet, altid har glimret ved ikke at blive læst.

Helt konkret er en typiske instruktionsvideo i dag faktisk bare en 2-3 minutters film, som fortæller om eller viser brugen af et produkt:

  • Samlevejledninger
  • Guide til ibrugtagning
  • Undervisningsfilm a la “Sådan får du mere ud af produktet”-guides

Hvis du kunne tænke dig et tilbud (med vores prisgaranti!) på din næste præsentationsvideo, så kontakt os på 70 605 609, kontakt@prosonas.dk !

Hvorfor er instruktioner på video en god forretning?

Det spændende ved bruges af videomediet til instruktion, er faktisk at det bliver brugt så meget bredere, end vi har været vant til tidligere. I dag er det helt normalt, at denne slags filmklip også bruges som en del af det materiale, en kunde ser igennem, FØR et køb (dvs. i dag har instruktionsvideoerne faktisk også et markedsførende aspekt). Hertil kommer, at der opstår fællesskaber omkring dit produkt, hvor dine kunder ser videoerne og engagerer sig i at dele, like eller kommentere dem, så du får en spredning af det, folk oplever som kundeservice.

Et konkret eksempel på, at en video til instruktion er mere end “bare lige dét”, er vores seneste kampagne for NETTO. I forbindelse med at NETTO skulle lancere en loyalitetskampagne for at få kunderne til at samle klistermærker til køb af et knivsæt, blev vi hyret ind til at producere 5 korte “how to”-videoer, som er klassiske eksempler på brugen af online video til at instruere kunder. Der blev lavet videoer såsom “Sådan skærer du læg uden at græde” og selvom det på overfladen var video med formål at instruere, så var det indirekte salg – og det SKABTE salg. Voldsomt meget, faktisk.

Det lykkes fordi denne type video af seerne / kunderne ikke opfattes som reklame men som god service men der er altså et ikke ubetydeligt mersalg at hente i denne intelligente brug af videomediet. Ofte ér det faktisk også bare videooptagelse af undervisning og ikke engang ment som “skjult reklame”. Derfor bruger mange det også som video til kundeservice.

Hvorfor er ProSonas det bedste valg til produktion af video?

Du skal vælge os til at producere dine instruktionsfilm af to årsager: for det første fordi det netop er en disciplin, vi er “100 meter mester” i og derfor kan levere rigtig gode resultater. For det andet fordi vi giver prisgaranti på videoproduktion, så du er sikker på at håndtere dit projek så kosteffektivt, som muligt.

Vi har optaget instruktionsvideoer for nogle af de største handels-, industri- og servicesvirksomheder i Danmark – herunder ECCO, TELIA, MICROSOFT, NETTO og mange flere og vi er det videoproduktionsselskab i Danmark, der har optaget flest videoer med instruktion og kurser / undervisning nogensinde.

Derudover blev vores kreative direktør kåret til Danmarks bedste til at lave netop dét slags videoer på YouTube i 2015.

Hvad koster det at optage en instruktionsfilm?

Det er svært at lave video men heldigvis er det let at give en pris på dit projekt. Vi kører nemlig med en simpel, fast byggesten i form af en timepris, som inkluderer personale og det nødvendige udstyr. Dvs. vi har ikke 7 forskellige priser og krav til alt muligt – det er én, let gennemgskuelig pris pr. mandetime, uanset om vi planlægger, filmer, redigerer eller efterfølgende hjælper dig med at distribuere dine videoer online på nettet. Ofte filmer vi vores kunders instruktions videoer i vores filmstudie i Vejle. Her har vi nemlig greenscreen, så vi let kan optage og skifte din baggrund ud eller lave et helt neutralt, kontrolleret “look” på dine film.

Kontakt os på 70 605 609 eller kontakt@prosonas.dk nu og så finder vi lige en lommeregner frem med nogle tal til dig!

Mange virksomheder skalerer i dag så stort, at det er svært for kundeservice og support at følge med. Nye produkter og nye markeder øger travlheden hos de, der skal sørge for at kunderne forstår at udnytte dine produkter og services optimalt. Hvis man så i forvejen har en optagelse af video fra kursus med personaletræning, kan den ofte fint doble op som kursusvideo frem for at du skal igennem en dyr produktion af instruktionsvideo !

Det gamle mesterlære-begreb har derfor oplevet en renæssance i form af de tusindvis af tutorials (produktion af instruktionsfilm) der i dag florerer på nettet. Ofte lavet af entusiastiske fans til et produkt.

Kunder vil gerne hjælpe sig selv i dag

Det der med at ringe til en telefonsupport og vente i kø i 45 min. eller at sende en email, som man måske venter 3 dage på at få besvaret, det dur bare ikke i nutiden.

Vi vil have hjælp nu og vi er blevet vant til at søge den selv, online. Derfor havner RIGTIG mange søgninger på private youtube-kanaler, hvor engagerede brugere af dit produkt, frivilligt hjælper andre.

Tør du overlade opfattelsen af din service til tilfældige “Youtubere” ?
Du bliver nødt til selv at kontrollere den support og service, brugerne oplever og du kan derfor ikke læne dig op af tilfældige, seriøse såvel som useriøse, brugere på nettet, som laver instruktions videoer om dit produkt.

HUSK:

  1. En instruktions video kan bruges non stop, 24 timer i døgnet, uden at det koster dig en krone
  2. Dine kunder og brugere deler også dine videoer online – det er god reklame
  3. Instruktionsfilm er ofte korte og ukomplicerede at producere, så det er nok billigere end du tror

Kontakt os gerne her via topmenuen, hvis du vil video mere eller have en snak om dit projekt!

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.