Blog om video

4 eksempler på de problemer vi oplever ved vores kunders udstyr når vi livestreamer en konference

[fa icon="calendar'] 29-03-2017 14:24:29 / by Kenneth WedMore Lund posted in knaphulsmikrofon, lydudstyr

[fa icon="comment"] 0 Comments

Forleden lavede vi et blogindlæg om forskellen på, når I booker os med godt udstyr til livestreaming kontra når kunder nogle gange vil bruge eget udstyr. Som vi også skriver i dét opslag, så gør vi det naturligvis ikke det her for at hænge hverken navngivne kunder ud eller forsøge at stille os i et bedre lys selv. Desværre er følgende 4 problemer så klassiske, at vi også bliver nødt til at råbe "vagt i gevær" for der er jo ikke meget meget fornuft i at hyre os ud til at lave en god produktion, hvis vi så pålægges at bruge noget udstyr, der ikke er godt. Prøv at se hvor mange fejl, der er ved bare denne éne mikrofon hos en kunde, vi netop har livestreamet for:

Se resten her nu [fa icon="long-arrow-right"]

Lydforskellen på "hjemmeoptaget" foredrag og professionel optagelse

[fa icon="calendar'] 23-03-2017 09:42:24 / by Kenneth WedMore Lund posted in lydoptagelse

[fa icon="comment"] 0 Comments

Alle brancher har nok et vigtigt område, som ofte prioriteres ned af kunderne, fordi det er svært at se værdien på forhånd.

Inden for videoproduktion og måske i særdeleshed vores speciale, livestreaming, er dét område lyden.

I næsten alle tilfælde har vores kunder selv mikrofoner og lydanlæg ELLER også lejer de det til formålet og personligt - efter 8 år i branchen - har jeg stadig til gode at møde en kunde, der har bedre udstyr og mere viden om at bruge det, end vi har. Prøv at se her:

Se resten her nu [fa icon="long-arrow-right"]

ProSonas tilbyder også udlejning af AV-udstyr, storskærm, lydudstyr, lys og scenegulv til foredrag, konferencer og events

[fa icon="calendar'] 21-03-2017 11:23:42 / by Kenneth WedMore Lund

[fa icon="comment"] 0 Comments

Vi er den type leverandør, der godt kan li' at gøre tingene ekstra ordentligt fordi vi værdsætter - og respekterer - det faktum, at liveevents ikke kan tages om. Man har ét skud i bøssen og så skal den sidde lige i skabet- og det gør vi lettest, hvis vi har styr på hele "værdikæden" til videoproduktion og livestreaming af events.

I vores branche er det normalt, at kunderne selv stykke 4-5 leverandører sammen, som uafhængigt af hinanden, som hver især leverer forskellige dele af AV-udstyret, scene osv. som ikke hænger sammen og dermed ikke giver nogen synergieffekt.

Det vil vi gerne bryde med. Prøv at se her, hvordan vi gør dét:

Se resten her nu [fa icon="long-arrow-right"]

19 konkrete tal-eksempler fra brugen af video til at øge toplinien

[fa icon="calendar'] 20-03-2017 08:24:00 / by Kenneth WedMore Lund posted in Branchenyt, online video, statistik

[fa icon="comment"] 0 Comments

Vi oplever en eksplosion i brugen af video og der er er helt klart en tendens til at det kommer "nedefra" i organisationerne. Dvs. det er oftere det friske, udadvente Facebook-team i virksomheden, mere end det er topledelsen og økonomifolket, der initierer brugen af video til online markedsføring.

Når vi kommer ind i billedet og snakker strategi med virksomhederne, er der dog et klart behov for at få "svesken på disken" - man vil have nogle tal, der skal sættes nogle KPI'er og succeskriterier op og selvom video allerede nu ér meget udbredt, kan det nogle gange været svært at DOKUMENTERE mavefornemmelsen om, at video er virkelig effektiv.

Se resten her nu [fa icon="long-arrow-right"]

ProSonas vokser og mangler kameraassistent til opgaver i marts og april i Odense og København

[fa icon="calendar'] 19-03-2017 07:33:04 / by Kenneth WedMore Lund posted in freelance

[fa icon="comment"] 0 Comments

Hos ProSonas er vores 2017 er skudt i gang med mere end en 3-dobling af vores omsætning i forhold til hvad vi havde budgetteret.

Det giver det luksusproblem, at vi har en række opgaver med flere kunder samme dag og søger derfor et par ekstra hænder!

Hvis du har plads i din kalender og du kan indfri vores og vores kunders krav til kvalitet og stabilitet, så se mere om opgaverne her.

Se resten her nu [fa icon="long-arrow-right"]

Sådan får du publikums- og seerspørgsmål med i livestreaming af et foredrag på en konference

[fa icon="calendar'] 17-03-2017 08:43:39 / by Kenneth WedMore Lund posted in foredrag, konference, livestreaming, slido, seerspørgsmål, publikumsspørgsmål

[fa icon="comment"] 0 Comments

Vil du gerne have spørgsmål fra dit LIVE publikum med i din livestream?

Vi har fundet et ualminde godt værktøj til at få spørgsmål fra lokalt publikum OG online seerne til en livestreaming fra eks. en konference med i selve streamen og dén erfaring vil jeg gerne dele med jer her.

Med udgangspunkt i vores ugentlige opgave for Odense Universitetshospital med at streame #OUHTALKS, forventer vi stor succes med at bruge et stykke software, der hedder Sli.do som vi har brugt til flere lign. konferencer, herunder Symposium 2016 samt DM16.

Sli.do gør det muligt for deltagerne (både de, der sidder fysisk til stede i salen til foredrag men også de, der sidder ude bag skærmene og ser med på livestreamen) at stille spørgsmål på en rigtig smart måde. Prøv at se her:

Se resten her nu [fa icon="long-arrow-right"]

Officielt: Sådan slog vi selv danmarksrekord i livestreaming ved DM i atletik 2017

[fa icon="calendar'] 02-03-2017 09:18:00 / by Kenneth WedMore Lund posted in livestreaming

[fa icon="comment"] 0 Comments

DM Atletik livestreaming

ProSonas A/S er blevet valgt ud til at livestreame Danmarksmesterskabet i ungdomsatletik 2017 - DMU17 fra Skive Arena i den kommende weekend og det skulle vise sig at tilføje en ekstra danmarksrekord til evente:

Der er nemlig aldrig før nogen, der har streamet en event i Danmark i dette omfang, både målt i antal timer og i mængden af udstyr, herunder ikke mindst antal kameravinkler.

Det er den anerkendte Skive Atletik- og Motionsklub, der står for mesterskabet og vi vil her gerne fortælle lidt om, hvorfor en så stor idrætsorganisation vælger, at få livestreamet et sådan arrangement, som det første af sin størrelse i Danmark; Det handler primært om følgende:

  • Større seertal og sociale spredning
  • Uafhængighed af "oldschool" medier
  • Efterfølgende brug af materialet
Se resten her nu [fa icon="long-arrow-right"]

Guide: sådan får du lov til at streame live på din virksomheds YouTubekanal

[fa icon="calendar'] 27-02-2017 12:55:31 / by Kenneth WedMore Lund posted in facebook, Livestreaming, youtube

[fa icon="comment"] 0 Comments

Hos ProSonas vil vi i 2017 stå for op mod 200 livestreaming events - foredrag, kurser, produktpræsentationer, konferencer eller som her i weekenden, sportsbegivenheder.

Fælles for næsten alle disse livestreamingopgaver er, at de er målrettet YouTube og/eller Facebook Live.

Hvis man skal streame til sin Facebook, er det "piv let" fordi Facebook har "tændt" den funktion for alle fra starten - det er simpelthen en del af din profil, side og gruppe på Facebook. Sådan her gør du!

Se resten her nu [fa icon="long-arrow-right"]

CASE: Livestreaming af statsminister Lars Løkke Rasmussen

[fa icon="calendar'] 24-02-2017 08:51:49 / by Kenneth WedMore Lund posted in livestreaming

[fa icon="comment"] 0 Comments


Produktion af en livestreaming foregår i 3 skridt og for nyligt filmede og livestreamede vi en tale fra en konference med bla. statsministeren. Dén case vil vi gerne bruge som en introduktion til de af jer, der overvejer at få livestreamet en event, såsom et foredrag, en tale, en konference eller lign.

Først skal det hele naturligvis forberedes og det kalder vi i fagsprog for “pre-production”. Dernæst skal det udføres (“production”) og i mange tilfælde skal materialet også gøres klar til at være tilgængelig efterfølgende, såsom at klippe versioner til Facebook, YouTube osv. (“post-production”).

Se nærmere beskrivelse her:

  • Hvordan forbereder du dig?
  • Hvordan gennemfører du livestreaming?
  • Hvad gør du med optagelserne bagefter?
Se resten her nu [fa icon="long-arrow-right"]

Pas på: konkret eksempel på at træerne IKKE gror ind i videohimlen

[fa icon="calendar'] 21-02-2017 13:16:00 / by Kenneth WedMore Lund posted in Blog om videoproduktion, videokamera, videoproduktion, iphone, udstyr

[fa icon="comment"] 0 Comments

Den teknologiske udvikling brager afsted og det er billigere og lettere for enhver at anskaffe udstyr til at producere video på, end nogensinde før.

Ja faktisk kan det være i lommen på dig allerede, hvor nye smartphones rask væk også udgør både foto- og videokamera med snablen direkte i YouTube og Facebook for hurtig og gratis distribution.

Derfor hører vi desværre tit hos de kunder, vi rådgiver om strategisk og taktisk videoproduktion til online markedsføring, at de undervurderer behovet for selve produktionen. Mikkel fra vores interne facebookteam er en frisk fyr med den nye iPhone, siger de - så han filmer gratis for os - han har vist også sin egen YouTubekanal.

Jamen - held og lykke med Mikkel - han er glad. Det er jeres konkurrenter også. De sætter nemlig stor pris på at I nøjes med Mikkels hjemmevideo. Det gør alt andet lige deres konkurrencesituation bedre.

Maler jeg det lidt for "friskt" op nu?

Spørg dig selv: ville du foretrække en kok eller naboens teenager til at stå for din firmafrokost?

Se resten her nu [fa icon="long-arrow-right"]